Logo tekst

Het jaarverslagenseizoen: tijd om te floreren!

26 februari 2021

Zodra het nieuwe jaar lekker op weg is, breekt het jaarverslagenseizoen aan. Ook dit jaar kon ik de tijd er weer op betrappen. Sterker nog, voordat we goed en wel op weg waren met 2021, had ik de eerste twee in mijn agenda staan.

Fijne klussen zijn dat. Groter in onderwerp, dikker qua omvang, meer inhoudelijke diepte en beter voor de planning. Heerlijk om mijn tanden in te zetten. Zeker als het verslagen zijn die ik al eerder heb gemaakt. Dan ken ik de mensen en de organisatie, is het onderwerp al eigen en weet ik hoe de werkwijze uit zal pakken. De eerste twee of drie jaarverslagen kan ik zelf nog ‘aan’, bij klus vier en vijf trek ik mijn collega’s uit de netwerklade. En zij mij. Soms gaat het alleen om bijspringen in het schrijven van kaderteksten of het houden van de interviews. Vaker nog gaat het om het verdelen van het complete werk. Dat is pas echt samenwerken.

Samen … ook bij de kleinere klus?

Onder invloed van een collega gaat de versnelling erop, bloeien de ideeën talrijker en is de uitwerking vaak vernieuwend. Floreren we. Eigenlijk zou ik dus ook bij de klussen die ik niet hoef te delen, moeten samenwerken met collega’s. Om meer te floreren. Beter voor de klant, de klus en voor mij. Hoe zie jij dat?

Back