Logo tekst

Ik schrijf

voor allerhande organisaties en instellingen.
Hart ligt bij zorg, onderwijs en duurzaamheid.

AA & PNH Contactgroep — Website jaarverslag nieuwsbrief training sociale media

Een kleine patiëntenorganisatie waarvan ik een team vrijwilligers ondersteun met berichten op sociale media en website, nieuwsbrief, training belteam, et cetera. Het onderwerp zeldzame bloedziekten zet mijn hoofd aan. Zo ben ik bezig met beleid over medicatie en leer ik over diagnose en behandeling. Het meest bijzondere zit ‘m in de gesprekken met mensen die de aandoeningen hebben.

Abrona — Kwaliteitsrapporten cliëntenkaarten personeelswerving jaarverslag

Een organisatie die volwassenen met een verstandelijke beperking begeleidt. Een club die met de laarzen in de klei staat. Ze berichten in taal die ook voor cliënten te volgen is. Zelfs als het over kwaliteit gaat. Het vergt inlevingsvermogen en kennis van taalzaken, en veel geduld, maar het is heel bijzonder om te doen.

Accare — Website

Teksten op B1-niveau? Ja fijn! Want waar het makkelijker kan, moet het makkelijker. Volgens dit principe ging de website van deze ggz-instelling helemaal op de kop. Met het doel de teksten voor jongeren toegankelijk en lekker leesbaar te maken. Ik klaarde deze klus samen met mijn collega Olga Leever.

Alliade — Campagne ‘goede zorg begint bij jou’

Begin in tijden van corona maar eens een communicatietraject gericht op verandering van de zorgorganisatie. Bij Alliade durfden ze het aan. Samen met Blik schreef ik tekst voor animatie, website en campagneplan.

Moviera — Jaarverslag

Organisatie van specialisten op het gebied van huiselijk geweld, kindermishandeling en mensenhandel. Die liever handelen dan ellenlange teksten schrijven. Daarom schreven collega Olga Leever en ik een kort en krachtig jaarverslag. Zonder dat onderwerpen en de mensen daarachter hun betekenis verliezen. Kolfje naar hand.

Cedin — Advertentie folders website jaarverslag

Adviesorganisatie voor het onderwijs en zorg. Ontwikkeling van kinderen staat centraal in hun werk. Daar horen opgeruimde, creatieve en pakkende teksten bij. Voilà. Doe maar. En of het nou lange of korte kopij moet zijn, op basis van interviews of op basis van een beleidsnotitie… Organisatie met superslimme mensen die van aanpakken weten. Dat schrijft fijn.

Stichting Duurzame Vecht — Bijeenkomsten nieuwsbrieven persberichten sociale media website

Wat ooit in 2011 startte als vrijwilligerswerk, groeide uit tot een mix van een onbetaalde en betaalde klus voor deze club van gedreven duurzame inwoners van gemeente Stichtse Vecht. Duurzaam voordeel is dat ik de (politieke) omgeving ken, want ik woon al twintig jaar in de gemeente. Hoewel communicatieadvies een belangrijk onderdeel is van het werk, ligt de nadruk in het werk voor deze stichting op teksten schrijven.

Inholland, centre of expertise preventie in zorg en welzijn — Website rapport

Kippenvel, daar gingen we voor. Tekst die zou raken. Het hart van studenten maar ook de betrokken onderwijspartijen en het bedrijfsleven, onderzoekscentra, mkb… Het mocht niet alleen anders, het moest anders. Altijd fijn. Door dit soort kluskluifjes blijft het ABC zo inspirerend om zin in en zinvol achterelkaar te schrijven.

Stichting Mijn Coach — Teksten voor app. Website. Flyers. Posters. Persbericht. Filmpjes.

Samen aan de slag (met patiënten en zorgprofessionals) om een app te ontwikkelen waarmee zorg wordt verbeterd. MijnIBDcoach.nl is inmiddels werkend. De levercoach is in ontwikkeling. Er staan nog twee op de rol (HS en SPA).

Écoutez — Website. Nieuwsbrief. Organisatie open dagen. Perstraject. Sponsoring. Sociale media.

Gehoor. Audicien. Oren. Onderwerpen waarvan ik nog lang niet genoeg weet. Maar oren en horen zijn super-interessant. Nooit gedacht. Weet ik graag meer van.  En helemaal omdat Lisette en Ilse Kolenbrander zo betrokken zijn bij hun zaak in Baarn. Als je kunt, moet je eens langsgaan en een gratis gehoortest doen. Een aanrader (;-))!