Logo tekst

Rust, reinheid en regelmaat

15 december 2020

Kerst de mooiste tijd van het jaar? Dacht het niet. Zeker nu niet. Met dat virus in de lucht. In die lockdown 2 waar we met z’n allen zo intelligent op reageren. Die Reinheid van handen wassen en mondkapjes in de anderhalvemetersamenleving. Ik vind het afzien. De klussen klaren, her en der puntjes op de i zetten en en passant ook nog eventjes duwen en trekken aan het abc der sociale en klantcontacten. Waarbij de a van aandacht hoog op het lijstje staat. Het voelt alsof ik in een jungle van tweedehands plastic groen en oud fluisterduister op de tast een online-pad zoek. Klaar mee. Ik wil echt. Schouderklopjes, aaien over bollen, juichen, zwaaien, zoenen, naar voren buigen en toenadering zoeken in plaats van terugdeinzen en weghoesten…. Wat nou mooiste tijd van het jaar? Ik lek energie. Ik ontbeer inspiratie. Mis de r van andere Regelmaat. Dit vraagt om Rust en geen verplichtingen. Om lezen en lekker eten met elkaar. Om overdenken en vooruitkijken. Om slap geouwehoer en uitslapen. Om die ene vriendin te herdenken en die anderen meer te zien. Om poezie, om kunst, om … Ik zwijg. En zwoeg verder. Behoefte om te schrijven: het komt goed. As always. Behoefte ook om hardop te melden dat ik van 23 december tot en met 14 januari vakantie neem. Dat je het weet. Op naar 2021 met zuivere, zachte, zoete erren.

 

Back
Tags: